Przed nami kolejna edycja Festiwalu Produktów Regionalnych ,,Made in Dolny Śląsk’’ organizowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego.
Dolny Śląsk to region, który oferuje wiele różnych smaków i potraw. Kuchnia regionu oparta jest na lokalnych produktach, które są uprawiane w sposób ekologiczny i naturalny. Produkty te są zazwyczaj bogate w składniki odżywcze i witaminy. Dzięki temu wszystkie produkty regionalne mogą być wykorzystywane w lokalnych sklepach, restauracjach oraz stać się doskonałym upominkiem lub unikatową pamiątka regionu.
Zapraszamy wszystkich dolnośląskich przetwórców żywności regionalnej i tradycyjnej oraz producentów rękodzieła do wzięcia udziału oraz zaprezentowania i sprzedaży swoich produktów podczas tegorocznej edycji festiwalu. Dla wystawców zapewniamy bezpłatne stoły pod dużym namiotem wystawowym oraz dostęp do energii elektrycznej.
Zgłoszenia prosimy kierować na adres mailowy dziedzictwo.kulinarne@dolnyslask.pl do dnia 26.05.2023 roku.
W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt z panią Hanną Gierczak – tel. 71 770 45 16, adres e-mail: dziedzictwo.kulinarne@dolnyslask.pl.
Pierwszą nadarzającą się okazją do zaprezentowania swoich wyrobów będzie sobota 17 czerwca w godzinach od 11:00 do 19:00, w ramach organizowanego na rynku w Strzegomiu wydarzenia pod nazwą „Dolnośląskie Rozpoczęcie Lata – Święto Granitu Strzegomskiego” w dniach 16-18 czerwca 2023 roku.
Tegoroczny program trzydniowej imprezy obfituje w atrakcyjne wydarzenia, a dodatkowo na scenie muzycznej wystąpi m.in. Zenon Martyniuk, Paluch, Andrzej Piaseczny i inni.